20 Mart 2012 Salı

Akbank Kısa'dan kısa kısa..


29 Mart'a kadar sürecek Akbank 8. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere 10 gün boyunca yine dopdolu bir program sunuyor. Rekor sayıda 557 filmin başvurduğu Festival, yarışma ve yarışma dışı bölümleri ile farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri bir araya getiriyor.
Festival, söyleşileri ile de sinema dünyasının ünlü isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Yönetmen Aysim Türkmen, Erol Mintaş, Umut Aral ve Emre Akay “Kısa Filmde Söz Yönetmenlerin” başlıklı söyleşide; Cahit Berkay, Selim Demirdelen ve Murat Ertel “Sinema’da Müzik” başlıklı söyleşide; Avukat Erdem Türkekul, BİROY Başkanı Atilla Engin ve SENDER Başkanı Nilgün Öneş “Telif Hakları” söyleşisinde; Laçin Ceylan, Akasya Asıltürkmen, Türkü Turan ve Melih Selçuk “Oyuncu Gözüyle Kısa Film” isimli söyleşi ile Akbank 8. Kısa Film Festivali’nde yer alacak.
Festival’in “KISADAN UZUNA” bölümü, bu yıl usta yönetmen Ümit Ünal’ı konuk ediyor. Uzun metraj filmlerinden sonra kısa filmler çeken ve kısa filme olan ilgisi ile tanıdığımız Ümit Ünal’ın baştan sona dijital olarak çekilmiş ilk Türk filmi olan “9” ve kısa filmleri Akbank 8. Kısa Film Festivali kapsamında seyircilerle buluşacak. Ayrıca “Kısadan Uzuna” başlıklı söyleşide Ümit Ünal, sinema serüvenini kısa filmcilerle paylaşacak.
Bir başka usta Can Dündar’a ayrılan “BELGESEL SİNEMA” bölümünde, yönetmenin “Yılmaz Güney”, “Aşk Bu mu” ve “Tan Baskını” isimli belgeselleri gösterilecek. Ayrıca Can Dündar, “Belgesel Sinema” başlıklı söyleşide deneyimlerini paylaşmak üzere festival izleyicileriyle bir araya gelecek. 
“DENEYİMLER” bölümünün konuğu ise; Sebastian Wiegärtner. Almanyalı genç görüntü yönetmeni, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptığı “Shooting with HD-DSLR” atölyesi ile festivale derinlik katacak. Sebastian Wiegärtner, Festival’deki söyleşisinde HD-DSLR kameralarla çekim yapmanın inceliklerini ve dijital sinemada görüntü estetiği konularını anlatacak.
Ayrıca Festival boyunca Akbank Sanat’ın üçüncü katında; “Işıl Özgentürk ile Senaryo”, “Derya Alabora ile Oyunculuk”, “Bora Gökşingöl ile Kurgu”, “Mehmet Aksın ile Görüntü Yönetmenliği” ve “Sebastian Wiegärtner ile Shooting with HD-DSLR” atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
20 ülkeden 110 film, 40 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 21 konuğun yer aldığı Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin kapısı 10 gün boyunca herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat’ta izlenebilecek. Ayrıca seanslara geç kalanlar için film gösterimleri, Akbank Sanat’ın cafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.
Dünya festivallerinden filmlerle Akbank 8. Kısa Film Festivali’nde buluşmak ve detaylı bilgi almak için www.akbankkisafilm.com ya da www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
AKBANK 8. KISA FİLM FESTİVALİ SÖYLEŞİLERİ:
KISA FİLMDE SÖZ YÖNETMENLERİN

20 Mart 2012, Salı saat: 18.30
- Aysim Türkmen (yönetmen)
- Umut Aral (yönetmen)
- Emre Akay (yönetmen)
- Erol Mintaş (yönetmen)
SİNEMADA MÜZİK 21 Mart 2012, Çarşamba saat: 18.30
- Cahit Berkay (müzisyen)
- Selim Demirdelen (yönetmen-müzisyen)
- Murat Ertel (müzisyen)
BELGESEL SİNEMA 22 Mart 2012, Perşembe saat: 18.30
Can Dündar
KISADAN UZUNA 23 Mart 2012, Cuma saat: 18.30
Ümit Ünal
DENEYİMLER 24 Mart 2012, Cumartesi saat: 18.30
Sebastian Wiegärtner
OYUNCU GÖZÜYLE KISA FİLM 
25 Mart 2012, Pazar saat: 18.30
- Laçin Ceylan (oyuncu)
- Akasya Asıltürkmen (oyuncu)
- Türkü Turan (oyuncu)
- Melih Selçuk (oyuncu)
TELİF HAKLARI 
27 Mart 2012 Salı saat: 18.30
- Erdem Türkekul (avukat)
- Nilgün Öneş (SENDER Başkanı)
- Atilla Engin (BİROY Başkanı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder