21 Mart 2012 Çarşamba

Hrant Dink Cinayeti Film Oluyor!


2007'de uğradığı bir silahlı saldırıyla cinayete kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in son günleri 'Hile Yolu' isimli bir film oluyor. Önümüzdeki ay çekimlerine başlanacak olan filmin yapımcılığını Grup Yorum'un eski üyelerinden Hakan Alak üstlenirken, yönetmen koltuğunda senarist olarak tanıdığımız Ersin Kana oturacak.
Önümüzdeki sezon gösterime girmesi planlanan proje için kadro çalışmalarına başlandığını fakat henüz imzalar atılmadığı için isimleri açıklayamıyoruz diyen ekip, 2009 yılının Şubat ve Nisan aylarına denk gelen ve kamuoyunda 'Kafes Eylem Planı' olarak bilinen sürecin öncesine odaklanacak.
Hikaye Hrant Dink cinayetinden 2 yıl sonrasını anlattığı için Hrant'ı kimse oynamayacak. Film daha çok cinayetin arka planına inen bir suç hikâyesi olarak niteleniyor. Filmi kendi öz kaynaklarını kullanarak çekeceklerini söyleyen yapımcı Alak, "Bu öyle bir sürecin hikâyesi farklı okumalara çok müsait. Ancak ortada insani bir dram var." şeklinde konuşuyor. Hile Yolu bir anlamda o dönemle ilgili yazılanlar, mahkeme süreci, Malatya ve Trabzon'da yaşananlar üzerine detaylı bir araştırmanın ürünü olarak sinemaya aktarılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder