23 Mart 2012 Cuma

Vizyona girenler (23 Mart)

AÇLIK OYUNLARI (The Hunger Games)
Yönetmen: Gary Ross
Oyuncular: Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Kate Beckinsale

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kız kardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kız kardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır. Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın!

BİR SES BÖLER GECEYİ
Yönetmen: Ersan Arsever
Oyuncular: Cem Davran, Merve Dizdar, Gün Koper

Üniversitede araştırma görevlisi olan Süha (Cem Davran) arabasıyla bir köy mezarlığının duvarına çarpar. Kendini mezar taşlarının arasında bulan Süha, boş bir mezardan geçmiş yaşamına doğru ilginç bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta, boş mezarın ölüsü Alevi genci İsmayil (Gün Koper) ona rehber olacaktır.


EL YAZISI
Yönetmen: Ali Vatansever
Oyuncular: Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya

Kasabanın eczacısı Zeynep (Cansu Dere) ani bir kararla evlilik hazırlıklarına başlar. İlkokul öğretmeninin oğlu genç Ahmet (Sercan Badur) yakındaki köyden sevdiği kızı kaçırmayı planlamaktadır. Afacan Ragıp’ın (Deniz Ali Akbaş) eczacı Zeynep’e yazdığı naif aşk mektubu çalınır. Kasabanın, ilk yabancı öğretmenini (Wilma Elles) karşıladığı günde, bu üç kahramanın yolu kesişir.

GRİ KURT
Yönetmen: Joe Carnahan
Oyuncular: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Joe Anderson, Frank Grillo, Julianna Rose Mauriello, James Badge Dale, Dallas Roberts, Dallas Roberts, Jonathan Bitonti, Lani Gelera, Jacob Blair, James Bitonti, Ella Kosor, Anne Openshaw, Peter Girges, Ben Bray, Nonso Anozie, Larissa Stadnichuk

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir? İnsanın doğaya karşı verdiği yaşam mücadelesi...

ÖLÜM DENİZİ (Hwanghae)
Yönetmen: Na Hong-jin
Oyuncular: Ha Jung-woo, Kim Yun-seok, Cho Seong-Ha

Ku-Nam (Ha Jung-woo) Çin-Rusya- Kuzey Kore sınırındaki Yanbian’da taksi şoförlüğü yapmaktadır. Para kazanmak için Güney Kore’ye giden karısından bir süredir haber alamamıştır. Mafya babası Myung-Ga (Kim Yun-seok), biriken kumar borcuna karşılık ondan Güney Kore’ye gidip bir adamı öldürmesini ister. Teklifi kabul eden Ku-Nam’ın aklında karısını aramak da vardır.

ÖLÜM YOLCULUĞU (Apollo 18)
Yönetmen: Gonzalo López-Gallego
Oyuncular: Warren Christie, Lloyd Owen, Ryan Robbins

NASA tarafından 7 Aralık 1972’de fırlatılan Apollo 17, resmi olarak insanlı ay yolculuğu projesinin son ayağıydı. Apollo projesinin artık sona erdiği duyurulsa da tam bir yıl sonra iki Amerikalı astronot Apollo 18 ile gizli bir görev için aya gönderildi. Görev süresince kaydedilen görüntüler, astronotların yaşadığı dehşeti gözler önüne serdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder