20 Şubat 2012 Pazartesi

Antonio Banderas, Picasso Oluyor!



Ünlü aktör Antonio Banderas, İspanyol ve dünya sinemasının yaşayan en büyük yönetmenlerinden Carlos Saura'nın 33 Dias (33 Gün) isimli yeni projesinin kadrosuna, ünlü ressam Pablo Picasso rolüyle dahil oldu. 8 milyon dolar bütçeye sahip film, ressamın 33 günde bitirdiği ünlü tablosu Guernica'nın yapılışı sırasında yaşananlara ve ressamın sevgilisi Dora Maar'la olan ilişkisine odaklanacak.

İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyası'na ait Luftwaffe askerlerine bağlı Kondor Lejyonu'na ve faşist İtalyan yönetimine ait Lejyoner Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bir Bask şehri olan Guernica'ya gerçekleştirdiği bombardımanı anlatan tablo, savaşın neden olduğu vahşet ve zulmü simgelemenin yanında üç buçuk saatte ölen binlerce masum insanın anısına da bir saygı duruşu niteliğini taşıyor.

Proje hakkında İspanyol gazetesi El Pais'e konuşan Banderas, "Picasso karakteri uzun bir süredir peşimde olan bir roldü ama ben sürekli reddetmiştim. Picasso, fazlasıyla saygıyı hak eden bir isim ve ben artık bu rolü canlandırmak için hazırım. Özellikle de Malaga'da, Picasso'nun doğduğu yere dört blok ötede bir yerde doğmuş biri olarak," şeklinde konuştu.

Senaryosu yönetmen Carlos Saura tarafından yazılan filmin çekimleri önümüzdeki yaz Paris ve Guernica'da gerçekleştirilecek.

Meraklısına not: İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi işgali altındaki Paris'te bulunan Gestapo subayı, Picasso'nun evinde Guernica tablosunu görür ve sorar; “Bunu siz mi yaptınız?” Picasso şöyle cevap verir: “Hayır, siz yaptınız...”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder